Dvě desítky zachráněných poštolek

Letohrad – Dnes dopoledne se v Letohradu uskutečnila mimořádná akce, která spojila radost z přírody s environmentální výchovou. Společně s dětmi z mateřských a základních škol jsme měli tu čest vypustit do volné přírody na dvě desítky zachráněných poštolek. Tato akce byla uspořádána ve spolupráci se Záchrannou stanicí Pasíčka, která se stará o zraněná a opuštěná zvířata.
Vypouštění poštolek bylo pro děti nejen velkým zážitkem, ale také příležitostí dozvědět se více o ochraně přírody a významu péče o zraněné živočichy. Záchranná stanice Pasíčka se dlouhodobě věnuje rehabilitaci zvířat a jejich návratu do přirozeného prostředí, a tak jsme velice vděční za jejich úsilí a příležitost být součástí této krásné chvíle.
Celá akce probíhala v krásném přírodním prostředí a dětem byla poskytnuta možnost seznámit se s procesem péče o poštolky od jejich příjezdu do stanice až po samotné vypuštění. Bylo úžasné sledovat, jak se děti nadšeně zapojují, kladou otázky a učí se o důležitosti ochrany zvířat.
Rád bych vyjádřil upřímné poděkování Záchranné stanici Pasíčka za tento mimořádný zážitek a za jejich neúnavnou práci, kterou věnují záchraně volně žijících živočichů. Dnešní akce byla pro nás všechny velkým přínosem a jsem přesvědčen, že v dětech vzbudila ještě větší zájem o přírodu a její ochranu. Společně jsme prožili den, na který budeme dlouho vzpomínat, a těšíme se na další podobné příležitosti v budoucnu.

Nejnovější příspěvky