Prezentační jízda ve vlakové jednotce RegioFox

Pardubický kraj –  V úterý jsem se zúčastnil,  jako předseda dopravního výboru Pardubického kraje, prezentační jízdy ve vlakové jednotce  nové motorové jednotky RegioFox a to na trati Pardubice centrum – Chrást. Motorové jednotky RegioFox jsou bezbariérové, klimatizované vlaky vybavené širokou paletou služeb pro pohodlné cestování do zaměstnání, školy nebo za volnočasovými aktivitami.
Samozřejmostí je palubní Wi-Fi síť, elektrické zásuvky a USB konektory pro dobíjení cestovní elektroniky, prostory pro velká zavazadla včetně kočárků a jízdních kol nebo audiovizuální informační systém. Motorové jednotky jsou vybaveny motory Rolls-Royce s možností využívat nejnovější generaci šetrných paliv HVO, představují tak jedny z nejekologičtějších dieselových vlaků v Evropě.

České dráhy si od polské společnosti PESA objednaly celkem 106 RegioFoxů. Po jejich dodání od výrobce jsou postupně nasazovány do provozu na tratích nejen v Pardubickém kraji, ale také v Královéhradeckém a Jihočeském kraji, na Vysočině, v Praze a středních Čechách.

Nejnovější příspěvky