Řady Konsorcia, podporujícího PSŠ Letohrad a Střední školu gastronomickou a technickou Žamberk, se rozrostly

Orlicko –  Již 13 významných firem z regionu je členem Konsorcia zaměstnavatelů Orlicka. Minulý týden ve  čtvrtek se řady Konsorcia, podporujícího PSŠ Letohrad a Střední škola gastronomická a technická Žamberk, rozrostly o firmy Lux, s.r.o. Jablonné nad Orlicí a VÚB a.s. (Ústí nad Orlicí). Více jak desetiletá historie tohoto neformálního společenství dokazuje jeho smysluplnost, letošní vysoký počet přihlášek na školu v Letohradě je jednoznačným důkazem 👍 Děkuji všem firmám za podporu našich škol a jejich společenskou odpovědnost 🙏
Konsorcium zaměstnavatelů Orlicka je založeno na vzájemné spolupráci progresivních firem a středních škol za podpory města Letohrad.

Technickému vzdělávání v regionu hrozil zánik. Bylo nutné, aby si firmy, které si na trhu práce obyčejně konkurují, sedly za jeden stůl a jednaly o podpoře  partnerských škol  jejichž absolventi by v budoucnosti mohli rozšířit jejich týmy. Příležitostí ve firmách je pro absolventy, kteří budou mít zájem se realizovat v našem regionu a rozvíjet své dovednosti po boku zdejších progresivních firem dostatek.

Nejnovější příspěvky